,
Nie samym skakaniem człowiek żyje, czyli 5 naturalnych spalaczy tłuszczu.
Aby efektywnie pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej potrzebna jest aktywność fizyczna. Żeby wyniki były jak najszybsze i satysfakcjonujące należy również zwrócić uwagę na prawidłowe odżywianie oraz produkty, w których występują naturalne substancje – termogeniki – które powodują uwolnienie ciepła z organizmu co prowadzi do przyspieszenia spalania tkanki tłuszczowej.
Kawa – kofeina zawarta w kawie zwiększa poziom hormonu – adrenaliny co skutkuje większym udziałem kwasów tłuszczowych w krwiobiegu. Dzięki temu Twój organizm jest w stanie poniekąd czerpać energię z tłuszczu oszczędzając częściowo zapasy glikogenu – dzięki temu możesz ćwiczyć dłużej bez oznak zmęczenia.
Ostre przyprawy– zwłaszcza chili i imbir powodują stymulację krążenia krwi oraz usprawnienie metabolizmu. Zmniejszają także apetyt oraz odkładanie się tłuszczu w organizmie. Dodatkowo imbir przeciwdziała także zaparciom i pomaga spalać kalorie.
Zielona herbata– dzięki zawartości flawonoidów i kofeiny, zielona herbata usprawnia nasz metabolizm i przyspiesza przemianę materii. Pozwala na szybszą utratę tkanki tłuszczowej. Regularne spożywania zielonej herbaty obniża również poziom złego cholesterolu, lipidów, poprawia tolerancję wysiłku i regenerację powysiłkową. Po wypiciu herbaty dłużej odczuwamy sytość.
Błonnik – pomaga w trawieniu, oczyszczaniu organizmu i odchudzaniu, reguluje też poziom glukozy we krwi. Dzięki pęcznieniu w żołądku jego składowych -celulozy i pektyny zmniejsza uczucie głodu.
Ocet jabłkowy – przyspiesza spalanie tłuszczu. Oprócz tego ocet stymuluje syntezę enzymów trawiennych i jest świetnym, niskokalorycznym dodatkiem do potraw.
Więcej porad na temat żywienia znajdziesz na blogu: www.fit-lovers.pl